3 enkla sätt att göra egen ansiktsmask redan ikväll

Av Fredrik Svensson

Guide

Egentligen är det varken tidskrävande eller komplicerat att ta hand om sin hy. Det finns många sätt att vårda sin hud på utan att lägga ner för mycket energi eller tid. Det är både viktigt och förmånligt att skapa sig en hudvårdsrutin. Tro det eller ej, det är också väldigt enkelt. I detta blogginlägget ska jag därför berätta om tre enkla sätt att göra egen ansiktsmask på redan ikväll.

Olika typer av ansiktsmasker

I hemmet finns det många olika sorts ansiktsmasker som du lätt kan göra själv. Det finns många anledningar till varför det är lätt att göra en egen ansiktsmask. En av anledningarna är för att du kan använda dig av simpla ingredienser du redan har hemma. Med dessa ingredienserna kan du göra många olika typer av ansiktsmasker som hjälper för olika saker. Det finns hemmaingredienser som hjälper för acne, torrhet eller helt enkelt bara ger din hud lyster. Ingredienserna kan vara så simpla som honung, avokado, kaffe, olivolja, havre eller ägg. Det få människor vet är att man kan använda mer än vad man tror till ansiktet, samtidigt som resultaten blir magiska.

egen ansiktsmask
Varför inte göra en egen ansiktsmask med egen.se?

1. Mask för torrhet

En ansiktsmask som verkligen hjälpt mig för torrhet är hemmagjord kaffeansiktsmask. Gör såhär, blanda en matsked kaffepulver med en tesked olivolja. Applicera sedan över hela ansiktet. Undvik kontakt med ögon. Låt ansiktsmasken sitta på huden i 30 minuter, sedan skölj av med ljummet vatten. Ansiktsmasken tar en minut att göra och den ger fantastiska resultat. Upprepar du detta två gånger i veckan kommer du med tiden märka stor skillnad på fuktigheten i din hud.

2. Egen ansiktsmask för oljig hud

Om du upplever att du har alldeles för oljig hy är det viktigt att du väljer en egen ansiktsmask som motverkar detta. Min favorit för oljig hud är banan- och honungsmask. Du mosar en banan och blandar tillsammans med en matsked honung. Sedan applicerar du röran i ansiktet och låter sitta i 15 minuter. Därefter sköljer du av med ljummet vatten. Denna ansiktsmasken resulterar i att din hud blir mindre oljig då honungen torkar ut ansiktet. Snabbt och enkelt.

3. Mask för pigmentfläckar

Ytterligare en hemmagjord egen ansiktsmask är papaya- och honungsmask. Denna är bra för pigmentfläckar, det vill säga, missfärgningar i huden. Ojämna hudtoner är väldigt vanligt när man blir äldre, speciellt om man spenderat många år i solen. Solen kan skapa solfläckar som kan göra att huden ser missfärgad ut. Men detta går att förbättra med en ansiktsmask. Såhär gör du: Mosa en halv deciliter papaya, sedan blandar du det med en matsked honung. Gör blandningen så slät som möjligt. Därefter, applicera på ansiktet och var försiktig omkring ögonområdet. Låt sitta i 15-20 minuter, sedan skölj av. När du sköljt av och torkat ansiktet kan det vara skönt att applicera en kräm så att huden återfuktas.

Fördelar med hemmagjorda masker

Det finns en hel del fördelar med hemmagjorda masker. För det första, är det väldigt bra för ekonomin. Istället för att köpa färdiga produkter som är väldigt dyra, kan du bara fixa en gratis ansiktsmask hemma. Dessutom vet man inte alltid vad som befinner sig i alla hudvårdsprodukter man ger sig på, då innehållsförteckningar kan vara väldigt komplicerade. Med hemmagjorda masker vet du exakt vad du lägger på din hud med tanke på att du har kontroll över vad du lägger i din blandning. Inte nog med att det är ekonomiskt, så är dessa ansiktsmaskerna också effektiva och hjälper dig med de hudproblem du har. Den största fördelen tycker jag är hur enkla och snabba de är att göra.

Värt att göra egen ansiktsmask

Efter detta inlägget tycker du förhoppningsvis precis som mig, att det är värt att göra egen ansiktsmask. Hemma i lugn och ro kan du vårda din hud med så många fördelar, dessutom kan du välja den ansiktsmask som passar just dina hudproblem. Hoppas tipsen funkar för er samt att de var hjälpsamma. Prova gärna egna ansiktsmasker med ingredienser du har hemma. Inga produkter du kan äta kommer att vara farliga att ha i ansiktet.

Lämna en kommentar

Hur bra har din upplevelse varit?
0 / 5 4.00